Octavianus Iunius Alexandrum

Puberes fili familias Iunii

Description:

O djelima

Oktavijan zvan Aleksandar rođen je 1782.auc. kao mlađi sin cara Andronika i njegove spose Valerije. Ubrzo nakon što mu je otkriven Peluzijev sindrom, jedna od bolesti anime – Oktavijana povlače iz javnog života carske obitelji. Pretpostavlja se da je većinu svojeg djetinjstva proveo u lječilištima isprobavajući razne metode nebi li mu se stanje popravilo. U pubertet Aleksandar ulazi kao povučena figura, primivši svo obrazovanje od privatnih tutora.

Oktavijan ne može jahati konja bez posebnih pomagala, ne može držati oružje, ne može stajati uspravno. Iako ljepuškast mladić, on je bogalj u svemu doli njegova uma, neoštećenog od opake bolesti. Obzirom da se niti njegov otac, niti djed nisu pobrinuli da otpute mladića na “cursus honorum” koji doliči njegovom statusu i godinama, u očima plebsa on je predmet spekulacije, mračna tajna carske obitelji koja se u javnosti pojavljuje izuzetno rijetko.

O osobi

Oktavijanova ličnost kuje se u konstantnoj borbi. Prvenstveno unutarnjoj, onoj protiv svojih fizičkih nedostataka, zatim onoj vanjskoj, dokazivanjem pred svojim distanciranim djedom i ocem. Oktavijan je stoga štedljiv, štedljiv je sa riječima, djelima i emocijama. Iako mu je um oštar i bistar što su potvrdili njegovi grčki i sereski tutori, on se često iz opreza pred neuspjehom gubi u dugim analizama situacije koja se našla pred njim dajući privid neodlučnosti i slabosti.

Bio:

Octavianus Iunius Alexandrum

De fumo in flammam Shadowself Shadowself