Andronicus Iunius Severus

Caesar Andronicus Iunius Severus Augustus, Pontifex Maximus, Triumphator, Pater Patriae, Mongolicus Maximus,Invictus, Restitutor Orbis

Description:

O djelima

Imperij Andronika zapravo je prirodni nastavak saveza velikih porodica Junije i Flavije koje su svrgnule Koinonske careve u drugoj polovici 18.st.auc.

Iako je Andronik obećavao mnogo kao reformator rimske države, u vidu dovršetka procesa koje je započeo njegov prethodnik – car Sever VII, Andronik se ubrzo nakon stupanja u grimiz suočio s invazijom. Nakon teškog desetogodišnjeg rata protiv mongolskog barbara, koji je ostavio carski fiscus u golemeim dugovima, Car Andronik izveo je rimsku državu pobjedonosno.
Car se odmah po završetku trijumfalnih svečanosti u Rimu i zapadnim provincijama, uputio na istok carstva kako bi razriješio gordijski čvor stoljetnih problema rimskog orijenta.

Car trenutno sa širom familiom obitava u Aleksandriji, gdje se za proslave svoje dekanalije teško razbolio. Car je pokazao znakove oporavka u vrsnim rukama uglednog aleksandrijskog liječnika Kleomena Maharitaxosa. Ipak, sve više odličnika rimske države svakim danom pristiže u Aleksandriju, nebi li sudjelovali u rješavanju moguće krize u slučaju careve smrti – koji nakon iznenadne smrti svog starijeg sina nije predložio nasljendika.

O osobi

Iako je Andronik prvenstveno vrstan organizator i analitičar, njegove vještine izoštrile su se kroz prizmu desetogodišnjeg vojnog sukoba koji je uklonio gotovo svaki trunak suptilnosti u ostvarivanju ciljeva. Andronika je mongolski rat pretvorio u vojnog vođu, koji je naučio sve krizne situacije rješavati direktno , te ukoliko severitas situacije tako nalaže – bez ustezanja pri korištenju radikalnih mjera. Car se najsigurnije osjeća među svojim najbližim ratnim sudruzima ili vojnicima, s kojima je spreman pokazati iskrene emocije. Na ostale građane, gleda s distancom uzevši u obzir isključivo njihovu vrijednost pri ostvarivanju ciljeva, ipak su oni samo civili. Dok je car svog starijeg sina Gaja Bruta(koji je bio s carem na bojnom polju u dvije zadnje godine mongolskog rata) pripremao za grimiz; car prema svome mlađem sinu, sakatom Oktavijanu Aleksandru, ne gaji privrženost doli one koju gravitas zahtjeva. Nakon smrti Gaja Bruta, careva indiferentnost prema mlađem sinu počela je prerastati u otvoren prezir i gađenje.

Bio:

Andronicus Iunius Severus

De fumo in flammam Shadowself Shadowself